Pangasius zapečený s kukuřicí a mozzarellou
Recepty, RybySuroviny
- 1 kg Pangasius dolnooký (3 filety)
- 6 plátků Alpské sušené šunky
- 12 kuliček sýru Mozarella
- sáček sladké mražené kukuřice
- 1 kapie
- sůl
- olivový olej
Postup Pangasius zapečený s kukuřicí a mozzarellou
Postup přípravy receptu
-
Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, podélně rozřízneme prostředkem filetu a necháme cca 30 minut odležet. Takto vzniklé filety poté osušíme v papírové utěrce.
Nachystáme plátky alpské šunky, režnou niť na převázání a malou skleničku (panáka - samozřejmě může být dodána i naplněna a kuchař se může posilnit, před složitým kuchařským výkonem a následně ji využít k tvorbě pokrmu).
Na podložku si položíme skleničku malého průměru a okolo ovineme podélným řezem vzniklou polovinu pangasia. Doporučuji řezem dolů, je totiž ideálně rovný.
Filet se nám na skleničku krásně přisaje čehož, využijeme a obložíme jej plátkem alpské šunky a převážeme režnou nití. Takto vzniklé dílo přeneseme do zapékací misky, kterou máme vyloženou pečícím papírem.
Po vložení i se skleničkou na pečicí papír vyjmeme skleničku a do spodní části vzniklého otvoru vložíme kolečko uřezané kapie. Dále vložíme na másle lehce povařenou kukuřici a naplníme jí až po vrch filetu.
Na kukuřici položíme dvě kuličky sýru mozarella a pokapeme olivovým olejem. Takto postupně naplníme všechny filety a dáme zapéct do trouby dozlatova. Jako příloha vařený brambor nebo jen zelenina.