Pangasius zapečený s kukuřicí a mozzarellou

Recepty, Ryby

Suroviny

1 kg Pangasius dolnooký (3 filety)
6 plátků Alpské sušené šunky
12 kuliček sýru Mozarella
sáček sladké mražené kukuřice
1 kapie
sůl
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety ryby osušíme, vetřeme sůl, podélně rozřízneme prostředkem filetu a necháme cca 30 minut odležet. Takto vzniklé filety poté osušíme v papírové utěrce.

  2. Nachystáme plátky alpské šunky, režnou niť na převázání a malou skleničku (panáka - samozřejmě může být dodána i naplněna a kuchař se může posilnit, před složitým kuchařským výkonem a následně ji využít k tvorbě pokrmu).

  3. Na podložku si položíme skleničku malého průměru a okolo ovineme podélným řezem vzniklou polovinu pangasia. Doporučuji řezem dolů, je totiž ideálně rovný.

  4. Filet se nám na skleničku krásně přisaje čehož, využijeme a obložíme jej plátkem alpské šunky a převážeme režnou nití. Takto vzniklé dílo přeneseme do zapékací misky, kterou máme vyloženou pečícím papírem.

  5. Po vložení i se skleničkou na pečicí papír vyjmeme skleničku a do spodní části vzniklého otvoru vložíme kolečko uřezané kapie. Dále vložíme na másle lehce povařenou kukuřici a naplníme jí až po vrch filetu.

  6. Na kukuřici položíme dvě kuličky sýru mozarella a pokapeme olivovým olejem. Takto postupně naplníme všechny filety a dáme zapéct do trouby dozlatova. Jako příloha vařený brambor nebo jen zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!