Pangasius zapečený s cuketou, rajčaty a olivami

Recepty, Ryby

Suroviny

1 filet pangasia
1/2 malé cukety (cca 8-10 koleček o průměru 3-4 cm)
cherry rajčátka
několik oliv
sůl
bazalka
tymián
jarní cibulka
olej na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Pekáč si vymažeme olejem. Na dno naskládáme plátky cukety, lehce osolíme a posypeme bazalkou.

  2. Pangasia omyjeme, z jedné strany osolíme a osolenou stranou položíme na cukety. Druhou stranu osolíme a posypeme tymiánem.

  3. Rajčátka překrájíme na půlky a obložíme jimi pangasia. Olivy můžeme nechat vcelku nebo je nakrájet, pokud jsou moc velké. Poklademe jimi rajčátka.

  4. Pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem.

  5. Troubu si vyhřejem na 180 °C a pangasia pečeme cca 35 minut. Po 15-20 minutách zkontrolujeme, jak moc je upečený a případně dobu pečení prodloužíme nebo zkrátíme.

  6. Pangasia vytáhneme z trouby a posypeme nakrájenou jarní cibulkou. Dáme zpátky do trouby, tentokrát bez víka či alobalu. Dopékáme 10-15 minut.

  7. Vytáhneme z trouby a servírujeme s vhodnou přílohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!