Pangasius se žampiony a rajčaty na víně s kurkumou

Recepty, Ryby

Suroviny

2 filety Pangasia
1 větší plechovka sterilovaných žampionů
200 g rajčat
2 cibule
2-4 stroužky česneku (jak kdo má rád)
2 dcl červeného vína
1 lžička kurkumy
kmín celý
koření na ryby
sůl
provensálské koření

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si spaříme a oloupeme rajčata, poté je nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek také nakrájíme na kostičky. Vše dáme do zapékací mísy, přidáme k tomu sterilované žampiony, bez nálevu. Okořeníme provensálským kořením, solí a kurkumou. Zalijeme červeným vínem.

  2. Vezmeme pangasiuse, okořeníme kořením na ryby a kmínem a vložíme do mísy na připravenou směs a dáme péct. Pečeme odkryté 45 minut (podle trouby).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!