Pangasius s pečenými brambory a dušenou zeleninou na jednom plechu
Recepty, RybySuroviny
- brambory
- pangasius
- mražená zelenina (mrkev, hrášek)
- máslo
- kmín
- 2 lžičky červené sladké papriky
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 2 lžíce oleje
- sůl
- 1 lžička grilovacího koření
- 1 stroužek česneku
- cibule
- alobal
Postup Pangasius s pečenými brambory a dušenou zeleninou na jednom plechu
Postup přípravy receptu
-
Brambory očistíme a nakrájíme na hrubší kolečka. Červenou papriku, grilovací koření, citrónovou šťávu, kmín, olej a sůl smícháme ve větší míse a do ní vložíme brambory.
Pořádně promícháme a poklademe je vedle sebe na plech s pečícím papírem. Doprostřed plechu dáme rybu kterou potřeme prolisovaným česnekem, položíme plátek másla a pokapeme zbylou směsí koření.
Ustřihneme si větší část alobalu a na něj dáme zmraženou zeleninu a cibuli nakrájenou na proužky. Na to poklademe 2 plátky másla, osolíme a zabalíme.
Vložíme na plech mezi rybu a brambory. Pečeme na 180°C zhruba 1 hodinu.