Pangasius s čerstvým špenátem
Recepty, Dietní receptySuroviny
- 150 g pangasia
- 300 g špenátu
- 3-4 stroužky česneku
- 1/2 kysané smetany (8%)
- 2 lžičky olivového oleje
- sůl
- směs koření na ryby
Postup Pangasius s čerstvým špenátem
Postup přípravy receptu
-
Pangasia okořeníme a necháme v chladu 15 minut odležet.
Špenát omyjeme, nakrájíme a spaříme.
Na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a přidáme špenát, česnek a špetku soli, podlijeme cca 3dcl vody a dusíme do měkka. Na konci dušení přidáme smetanu a prohřejeme.
Rybu osušíme a z každé strany cca 5 minut restujeme na předem rozpáleném oleji. Při udržování váhy podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami. Při redukci váhy podáváme bez přílohy.