Pangasius s čerstvým špenátem

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

150 g pangasia
300 g špenátu
3-4 stroužky česneku
1/2 kysané smetany (8%)
2 lžičky olivového oleje
sůl
směs koření na ryby

Postup přípravy receptu

  1. Pangasia okořeníme a necháme v chladu 15 minut odležet.

  2. Špenát omyjeme, nakrájíme a spaříme.

  3. Na pánvi rozehřejeme lžičku olivového oleje a přidáme špenát, česnek a špetku soli, podlijeme cca 3dcl vody a dusíme do měkka. Na konci dušení přidáme smetanu a prohřejeme.

  4. Rybu osušíme a z každé strany cca 5 minut restujeme na předem rozpáleném oleji. Při udržování váhy podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami. Při redukci váhy podáváme bez přílohy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!