Pangasius na přírodno

Recepty, Ryby

Suroviny

500 g Pangasius (1 kg pro 4 osoby nebo filety jiné ryby pokud tato nevyhovuje)
3 střední brambory
sůl
pepř
sladká paprika
drcený kmín
hladká špaldová mouka
máslový olej

Postup přípravy receptu

  1. Filety omyjeme a vysušíme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, drceným nebo mletým kmínem, obalíme v hladké špaldové mouce, aby se nám vytvořila krusta. Brambory oloupeme a dáme vařit do vařící osolené vody.

  2. Rozpálíme na pánvi máslový olej, vložíme rybu a smažíme na každé straně 1,5-2 minuty, až se nám udělá z mouky křupavá krusta a ryba není vysušená. Dáme na talíř a na brambory dáme plátky másla.

  3. Dělám i variantu s těstíčkem, do mouky, kterou osolíme, opepříme, přidáme vejce a žloutek, trošku černého piva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!