Pangasius na přírodno
Recepty, RybySuroviny
- 500 g Pangasius (1 kg pro 4 osoby nebo filety jiné ryby pokud tato nevyhovuje)
- 3 střední brambory
- sůl
- pepř
- sladká paprika
- drcený kmín
- hladká špaldová mouka
- máslový olej
Postup Pangasius na přírodno
Postup přípravy receptu
-
Filety omyjeme a vysušíme přebytečnou vodu, osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou, drceným nebo mletým kmínem, obalíme v hladké špaldové mouce, aby se nám vytvořila krusta. Brambory oloupeme a dáme vařit do vařící osolené vody.
Rozpálíme na pánvi máslový olej, vložíme rybu a smažíme na každé straně 1,5-2 minuty, až se nám udělá z mouky křupavá krusta a ryba není vysušená. Dáme na talíř a na brambory dáme plátky másla.
Dělám i variantu s těstíčkem, do mouky, kterou osolíme, opepříme, přidáme vejce a žloutek, trošku černého piva.