Pangasius na limetkách s cherry rajčátky a rukolou....

Recepty, Ryby

Suroviny

pangasius
1 limetka (kůra + šťáva)
olej
sůl
čerstvě pomletý pepř
cherry rajčata
rukola
Příloha:
rýže
cibule
bílé víno (asi 1,5 dcl)
vývar
šafrán
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Jakoukoliv nádobu vytřeme olejem a položíme do ní plátky pangase a z obou stran ho osolíme, opepříme, postrouháme limetkovou kůrou a nakonec zakápneme limetkovou šťávou. Necháme alespoň 15 min. marinovat.

  2. Poté zprudka opékáme na pánvi.(je potřeba krátce, ale zprudka, aby se nevysušil a byl křupavý).

  3. K tomu si uděláme vedle na pánvi šery rajčata (zprudka opečeme po jedné straně až prasknou) - vyndáme a v pánvi lehce prohodíme rukolu a můžeme lehce osolit.

  4. Příloha: Orestujeme cibulku na oleji, přidáme trochu šafránu a zalijeme vínem. Necháme ho vyvařit cca na 1/2 a nasypeme rýži a zalijeme vývarem. Vaříme dokud rýže nevystoupí nad vodu a poté dáme dodělat na 40min do předem vyhřáté na 180°, ale VYPNUTÉ trouby.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!