Pangas s květákem a sýrem, jako mozeček

Recepty, Ryby

Suroviny

1/2 květáku
1/2 Pangase
2 měkké sýry (dala jsem 2 Smetanové trojúhelníčky)
3 vejce
1 cibule
trochu pórku
pepř
sůl
olej
větvička libečku
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Květák mírně ovaříme ve vodě, aby byl poloměkký, pak ho vyndáme, necháme okapat a nasekáme ho nadrobno. Vyndáme si pangase, necháme ho mírně povolit a nasekáme nadrobno (můžeme ho rozmělnit).

  2. Cibuli a pórek nakrájíme nadrobno a dáme restovat na olej v pánvi, po zesklovatění cibule přidáme pangase, osolíme, dáme pepř, promícháme a chvilku dusíme.

  3. Poté přidáme připravený květák, promícháme s pangasem, vhodíme sýry a znovu necháme dusit. Sýr se roztaví a pokud by se zdálo, že se jídlo připéká, může se zalít malinko vývarem z květáku.

  4. Nakonec si rozšleháme vajíčka, do nich vhodíme nakrájenou pažitku a vlijeme na pangase s květákem, kde mícháme tak dlouho, až nám směs ztuhne, můžeme dosolit a jdeme jíst.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!