Pánev pikant

Recepty, Mleté maso

Suroviny

800 g brambor
400 g mletého masa (vepř.+ hovězí)
2 sladkokyselé okurky
1 dcl smetany nebo mléka
1 lžíce hořčice
100 g anglické slaniny
2 cibule
olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si uvaříme brambory a pokrájíme je na větší kousky.

  2. Slaninu rozdělíme na kostičky nebo proužky a vypražíme na troše oleje. Pak přidáme pokrájenou cibuli a necháme smažit do růžova.

  3. Přidáme mleté maso a vidličkou ho oddělujeme na co nejmenší kousky.

  4. Když je osmažené, přidáme kousky brambor a nadrobno pokrájené okurky, osolíme, opepříme, můžeme i dochutít kořením na mletá masa.

  5. Pak ve smetaně rozmícháme hořčici, zalejeme maso a krátce podusíme. Na talíři můžeme posypat pažitkou nebo bylinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!