Panenka s pikantní omáčkou a opečenými žampiony na slanině

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

cca 300 g panenské svíčkové
sůl, pepř, hořčice
4-5 kusů malých žampionů
1/2 červené cibule
olej
feferonka
červená kapie
1/2 rajčete
4 stroužky česneku
1 lžička balsamica
2 lžičky sojové omáčky
2 lžičky naloženého zeleného pepře
2 lžíce kečupu
podle potřeby voda

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji necháme zesklovatět cibuli. Přidáme na kousky nakrájené rajče, kapii, česnek, balsamico, sojovou omáčku, feferon, naložený zelený pepř, chvíli opékáme, zastříkneme vodou a dusíme cca 10-15 minut.

  2. Pak přidáme kečup, prohřejeme a vše rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem

  3. Panenku nakrájíme na 2-3 cm plátky, zmáčkneme dlaní, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Zprudka opečeme na oleji a odložíme do tepla.

  4. Na druhé pánvi opečeme na proužky nakrájenou slaninu, pak ji vyjmeme, dáme na ubrousek a na výpeku ze slaniny opečeme napůl překrojené žampiony. Podáváme s opečenými bramborami, přelité omáčkou a přidáme opečené žampiony a slaninu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!