PANENKA
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 6 bílků vyšlehat a pak přidávat
- 22 dkg krupice cukr
- potom postupně (6 žloutků použít z výše uvedených vajec)
- 22 dkg polohrubé mouky
- 10 dkg mletých ořechů
- 6 lžíc horké vody
- Krém:
- 1 l mléka
- 3 vanilkové pudinky
- 2 vanilkové cukry
- 2 másla
- 1 héra
- cukr dle chuti
- Do mléka dáme pudinky vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink vyšleháme máslo a tuk hera a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme nakonec
- rum
- Marcipán:
- 20 dkg mletý cukr
- 10 dkg sušené plnotučné mléko
- vodu (ale opatrně aby byl tvárný skoro jak plastelina)
Postup PANENKA
Postup přípravy receptu
-
Upečeme ve vysoké bábovce a pak 2x překrojit.
Spodní díl potří marmeládou,krémem.
Na vrchní díl barbiny udělat z marcipánu šatičky a pak dodělat šaty z marcipánu na bábovku.