PANENKA

Recepty, Dorty

Suroviny

Korpus:
6 bílků vyšlehat a pak přidávat
22 dkg krupice cukr
potom postupně (6 žloutků použít z výše uvedených vajec)
22 dkg polohrubé mouky
10 dkg mletých ořechů
6 lžíc horké vody
Krém:
1 l mléka
3 vanilkové pudinky
2 vanilkové cukry
2 másla
1 héra
cukr dle chuti
Do mléka dáme pudinky vanilkové cukry a cukr a uvaříme hustý pudink vyšleháme máslo a tuk hera a pak přidáme vychladlý pudink a vyšleháme nakonec
rum
Marcipán:
20 dkg mletý cukr
10 dkg sušené plnotučné mléko
vodu (ale opatrně aby byl tvárný skoro jak plastelina)

Postup přípravy receptu

  1. Upečeme ve vysoké bábovce a pak 2x překrojit.

  2. Spodní díl potří marmeládou,krémem.

  3. Na vrchní díl barbiny udělat z marcipánu šatičky a pak dodělat šaty z marcipánu na bábovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!