Panenka na černém pepři a rozmarýnu

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

150 g čerstvé vepřové panenky
na hrubo mletý černý pepř
snítka čerstvého rozmarýnu
sůl
1 ČL oleje

Postup přípravy receptu

  1. Panenku očistíme, posypeme mletým pepřem, kousky rozmarýnu, osolíme a vše do masa vmasírujeme.

  2. Na teflonové pánvi rozetřeme olej, zahřejeme a zprudka na něm maso ze všech stran opečeme. Zmírníme teplotu a krátce maso opékáme do zlatova ze všech stran. Uprostřed by maso mělo zůstat stále měkké a trošku narůžovělé. Po opečení necháme maso pár minut v teple odpočinout.

  3. Servírujeme např. s novými opečenými brambory (brambory ve slupce uvaříme do měkka, nakrájíme na větší kusy a opečeme ve výpeku z masa).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!