Pampušky z Ukrajiny

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

Těsto:
530 g polohrubé mouky,
420 g vlažné vody
10 g droždí
1 čajová lžička soli
Na pomazání:
domácí sádlo
česnek

Postup přípravy receptu

  1. Droždí dám rozpustit do teplé vody, mezitím smíchám mouku a sůl a zaliji droždím. Prohnětu a nechám 2-3 hod. kynout v teple.

  2. Z těsta po vykynutí udělám malé bochánky, které dávám do pekáče jako buchty. Na každý podle tradice dělám křížek a potřu rozpuštěným sádlem a utřeným česnekem. Nechám ještě 1 hod. kynout. Asi půl hodiny před pečením zahřeji troubu cca na 250°C a vložím do ní nádobu s vodou, aby se vytvořila vlhkost.

  3. Pampušky peču při cca 235°C asi 45 min.-1 hod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!