Pampeliškový med

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

400 ks hlavička pampelišky
2 litry voda
3 ks citrón
2 kg cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou.

  2. Vložíme do čtyřlitrového hrnce na zalijeme 2 lity vody. Přidáme omyté citróny, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24 hodin vylouhovat.

  3. Druhý den přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 1,5 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší. Hotový pampeliškový med lijeme ještě horký do malých skleniček, uzavřeme víčkem a máme hotovo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!