Pampelišková polévka s mrkví a pažitkou

Recepty, Polévky

Suroviny

2 hrsti mladých listů pampelišky - pampelišky
1 hrst pažitky
2 lžíce másla
1/2 cibule
1-2 mrkve
sůl
špetka bílého pepře
případně muškátový květ
500 ml vody - vývaru (bez glutamátu z kostky)
500 ml mléka
200 ml šlehačky - smetany na vaření (lze vynechat)
kdo má rád - citron

Postup přípravy receptu

  1. Na masle speníme na drobno pokrájanú cibuľu, po chvíli pridáme mrkvu nastrúhanú na slzičkovom strúhadle.

  2. Osmažíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, prevaríme cca 5 minút, potom pridáme mlieko a smotanu, necháme prejsť varom a vypneme. Po chvíli státia vhodíme posekané púpavové listy a pažítku.

  3. Kto má rád, na tanieri si pridá citrónovú šťavu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!