Palačinky se šlehačkou bez lepku, mléka, bílků a soji

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

těsto:
70 pohankové mouky
130 g Doves Farm plain white
1 rovná lžička soli
600 ml mandlového mléka (viz obrázek) (množství přizpůsobte dle hustoty mandlového mléka, které máte, abyste dosáhli hustoty stejné nebo o trošku hustší než u klasického palačinkového těsta)
2 žloutky
na ozdobení:
rýžová šlehačka (viz obrázek)
javorový sirup
nebo rozpuštěná čokoláda (viz obrázek - pozor tato čokoláda může obsahovat stopy mléka a lepku)
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vyšleháme dohladka mléko, mouky, žloutky a sůl. Smažíme na oleji. Palačinky se trošičku trhaly, ale převážně pokud jsem se je pokoušela obracet moc brzo. Vyšlo mi šest tlustších palačinek. Jako náplň lze použít cokoli, co máte rádi a nevadí Vaší dietě. Např. javorový sirup, rozpuštěnou čokoládu, marmeládu. Zdobíme rýžovou šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!