Palačinky plněné salátem

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Palačinky:
4 vajíčka
4 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
špetka soli
mléko dle potřeby
olej na smažení palačinek
Náplň:
čerstvé salát (listy)
pomazánkové máslo (lze použít i hustou kysanou smetanu, tavený roztíratelný sýr a pod.).

Postup přípravy receptu

  1. Celá vajíčka rozšleháme metlou nebo šlehačem se špetkou soli, přidáme postupně po lžicích mouku a mléko tak, aby vzniklo řidší těstíčko. Je dobré nechat ho tak hodinku (čím déle, tím lépe)odpočinout.

  2. Lijeme na olejem vymazanou pánev, na dobré teflonce lze s výhodou smažit bez tuku.

  3. Hotové tenké palačinky skládáme na sebe na talíř.

  4. Pak už jen potřeme pomazánkovým máslem (kysanou smetanou, taveným sýrem...) a poskládáme salátové listy nahusto.

  5. Zavineme, podáváme třeba s kefírem nebo jako přílohu ke grilovaným kuřecím křidélkům, prostě podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!