Palačinky plněné mletým masem a Hermelínem

Recepty, Mleté maso

Suroviny

Těsto na palačinky:
4 vejce
0.5 l mléka
0.5 balíčku prášku do pečiva
200 g hladké mouky
2 špetky soli
Náplň:
1 cibule
500 g hovězího mletého masa
1(120 g) Hermelín
100 g žampionů (popř. lesní huby, hlíva ústřičná)
lžička sušené bazalky
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Příprava palačinek: celá vajíčka metlou rozmícháme s mlékem, solí a postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a usmažíme na rostlinném oleji 4 palačinky.

  2. Příprava náplně: na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na troše oleje, potom přidáme mleté maso, pokrájené žampiony a orestujeme. Po orestování osolíme, přidáme bazalku, trošku podlijeme a necháme dusit dokud se nevydusí veškerá voda.

  3. Přihodíme Hermelín nakrájený na kostičky, krátce promícháme a dokud není úplně rozpuštěný, směs rozdělíme na palačinky, které se přeloží napůl a ihned podáváme. Nejlépe se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!