Palačinky plněné mletým masem a Hermelínem
Recepty, Mleté masoSuroviny
- Těsto na palačinky:
- 4 vejce
- 0.5 l mléka
- 0.5 balíčku prášku do pečiva
- 200 g hladké mouky
- 2 špetky soli
- Náplň:
- 1 cibule
- 500 g hovězího mletého masa
- 1(120 g) Hermelín
- 100 g žampionů (popř. lesní huby, hlíva ústřičná)
- lžička sušené bazalky
- sůl
Postup Palačinky plněné mletým masem a Hermelínem
Postup přípravy receptu
-
Příprava palačinek: celá vajíčka metlou rozmícháme s mlékem, solí a postupně přimícháme hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva a usmažíme na rostlinném oleji 4 palačinky.
Příprava náplně: na jemno nakrájenou cibuli osmažíme na troše oleje, potom přidáme mleté maso, pokrájené žampiony a orestujeme. Po orestování osolíme, přidáme bazalku, trošku podlijeme a necháme dusit dokud se nevydusí veškerá voda.
Přihodíme Hermelín nakrájený na kostičky, krátce promícháme a dokud není úplně rozpuštěný, směs rozdělíme na palačinky, které se přeloží napůl a ihned podáváme. Nejlépe se zeleninovou oblohou.