Ovocný žmolenkový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

600 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek do pečiva
250 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 ml mléka
125 g másla
2 vejce
Žmolenka:
50 g másla
50 moučkového cukru
70 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Do větší mísy dáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, cukr a vanilkový cukr. Ve vlažném mléce rozpustíme máslo a nalijeme ke směsi. Do těsta přidáme vejce.

  2. Vše dobře promícháme v hladké těsto, které nalijeme na předem vymazaný plech. Na těsto poklademe ovoce (švestky, meruňky apod.). Můžeme posypat žmolenkou, kterou ručně připravíme z výše uvedených ingrediencí.

  3. Pečeme v předehřáté troubě 25-35 minut při teplotě 180-190°C. Po vychladnutí nakrájíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!