Ovocný kefírový koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 ml kefíru
100 g tuku
200 g cukru krupice
2 vejce
300 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
300 g ovoce dle chuti
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Kefír nalijeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou Heru (tuk na pečení) s moukou a práškem do pečiva. Přidáme 2 celá vejce a vypracujeme řidší těsto.

  2. Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a dáme péci. Pečeme při teplotě 180°C asi 25 minut.

  3. Na kefírový koláč můžeme použít různé druhy ovoce, jablka, hrušky, meruňky, blumy, švestky, vždy pokrájené na malé kousky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!