Ovocný kefírový koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 ml kefíru
- 100 g tuku
- 200 g cukru krupice
- 2 vejce
- 300 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 300 g ovoce dle chuti
- moučkový cukr na posypání
Postup Ovocný kefírový koláč
Postup přípravy receptu
-
Kefír nalijeme do mísy a vmícháme cukr, rozpuštěnou Heru (tuk na pečení) s moukou a práškem do pečiva. Přidáme 2 celá vejce a vypracujeme řidší těsto.
Těsto vlijeme na plech, poklademe ovocem a dáme péci. Pečeme při teplotě 180°C asi 25 minut.
Na kefírový koláč můžeme použít různé druhy ovoce, jablka, hrušky, meruňky, blumy, švestky, vždy pokrájené na malé kousky.