Ovocný dort jako z CrossCafé

Recepty, Dorty

Suroviny

Těsto:
200 g BeBe sušenek
110 g másla
2 lžičky rýžového (datlového, javorového,...) sirupu
Náplň:
500 ml smetany ke šlehání
400 g žervé nebo lučiny
200 g cukru moučka
1 vanilinový cukr
1,5 želatinového ztužovače
150 ml vlažné vody
Želé:
1,5 malinového kompotu (cca 500 g)
2 balíčky čirého želé (RUF)

Postup přípravy receptu

  1. Nadrtíme sušenky, promícháme s rozpuštěným máslem a sirupem, napěchujeme do dortové formy vyložené pečicím papírem, dáme do lednice utuhnout.

  2. Mezitím vyšleháme smetanu, přidáme cukr, vanilinový cukr a žervé (lučinu) a vyšleháme hladký krém. Ve větší misce metličkou ručně vyšleháme 1,5 želatinového ztužovače se 150 ml vlažné vody (cca půl minuty) a postupně do ztužovače přidáváme krém. Nalijeme na těsto a necháme v lednici zatuhnout.

  3. Do hrnce vylijeme kompot (včetně šťávy), přidáme 2 sáčky želé a přivedeme k varu. Necháme vychladnout, vlažné želé vylijeme na dort. Necháme aspoň 4 hodiny tuhnout v lednici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!