Ovocná variace na kapra na černo

Recepty, Ryby

Suroviny

0,8 kg naporcovaného kapra
mrkev
celer
200 g kořenové petržele
100 g sušené meruňky
100 g sušené švestky
100 g sušená jablka
60 g másla
50 g loupaných mandlí
1/4 l červeného vína
sůl
divoké koření
kousek celé skořice

Postup přípravy receptu

  1. Kapra osolíme a dáme do ledničky odležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky, sušené ovoce rozkrájíme na kousky a svaříme červené víno se skořicí a divokým kořením.

  2. Zeleninu a ovoce naskládáme do zapékací mísy, zalijeme svařeným vínem, ze kterého jsme nejprve scedili koření a dáme do trouby zvolna péct dokud ovoce nezměkne.

  3. Potom do zapečeného ovoce a zeleniny naskládáme kapří plátky kůží nahoru a trochu zatlačíme. Na každý kousek kapra položíme plátek másla a posypeme mandlemi.

  4. Pečeme v troubě při 180°C přibližně 8 až 10 minut. Jako přílohu můžeme použít například dobrý čerstvý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!