Ovocná roláda

Recepty, Moučníky

Suroviny

bebe jemné
zakysaná smetana
vanilkový puding bez vaření
kiwi
jahody
vanilkový cukr
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Napřed si připravte krém na potření sušenek. Do misky dejte cukr, zakysanou smetanu a dobře promíchejte. Potom vše dochuťte vanilkovým cukrem a přidejte lžíci prášku na přípravu vanilkového pudingu bez vaření.

  2. Na kuchyňské prkénko si rozložte větší mikrotenový sáček nebo kus potravinářské fólie. Rozložte na ní jednu vrstvu Bebe jemných sušenek tak, aby mezi nimi nebyly mezery a tvořily pravidelný obdélník. Až ke krajům je potřete vrstvou připraveného krému (trochu krému si schovejte na zdobení).

  3. Připravený plát vložte na několik hodin i s prkénkem do lednice, aby sušenky změkly a daly se stočit do rolády. Potom ho opět vyndejte a jednu polovinu připraveného plátu poklaďte plátky kiwi a druhou plátky jahod.

  4. Nakonec uchopte jednu stranu fólie, nadzvedněte ji a opatrně táhněte směrem k protějšímu okraji. Postupně takto stočte celý plát do rolády.

  5. Hotovou roládu rozkrojte na část naplněnou plátky jahod a na část naplněnou plátky kiwi.

  6. Povrch obou rolád potřete zbytkem krému, který jste si odložili. Obě pak po celém povrchu ozdobte tenkými plátky ovoce, které se nalepí na krém. Takto připravenou roládu ihned podávejte.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!