Ovocná bublanina

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 hrnek vlažného mléka
3 vejce
1 balíček vanilkového cukru
1/4 dcl rostlinného oleje
2-3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek krystalového cukru
1 kypřící prášek
1 citrón

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou asi z 1/4 citronu a olejem dohladka.

  2. Vlijeme mléko a promícháme tak, abychom dostali jednotvárnou hmotu.

  3. Polohrubou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme a jemně smícháme s těstem.

  4. Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme do těsta v míse.

  5. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe na něj jakékoliv ovoce a dáme péct asi na 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!