Ovocná bublanina
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 hrnek vlažného mléka
- 3 vejce
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1/4 dcl rostlinného oleje
- 2-3 hrnky polohrubé mouky
- 1 hrnek krystalového cukru
- 1 kypřící prášek
- 1 citrón
Postup Ovocná bublanina
Postup přípravy receptu
-
V míse rozšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou asi z 1/4 citronu a olejem dohladka.
Vlijeme mléko a promícháme tak, abychom dostali jednotvárnou hmotu.
Polohrubou mouku spolu s kypřícím práškem prosejeme a jemně smícháme s těstem.
Bílky vyšleháme a opatrně vmícháme do těsta v míse.
Těsto vlijeme do vymazané a vysypané formy, poklademe na něj jakékoliv ovoce a dáme péct asi na 20 minut.