Ovíněné švestky

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

1 l červeného vína
5 lžic cukru
šťávu z 1 citrónu
kousek celé skořice
2 hřebíčky
hvězdička badyánu
1 kg zralých švestek

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme redukci z vína a koření: víno nalijeme do hrnce, přidáme cukr, citr šťávu a koření a vaříme tak dlouho, dokud tekutina nezačne houstnout.

  2. Poté přidáme oprané a vypeckované švestky a společne mírným varem táhneme asi 5 minut.

  3. Následně švestičky vybereme na cedník, necháme odkapat a scezenou tekutinu vrátíme do hrnce. Dále redukujeme, až má šťáva v hrnci konzistenci sirupu.

  4. Švestky naskládáme do nahřátých skleniček a zalijeme svařenou šťávou.

  5. Skleničky zavíčkujeme, otočíme dnem vzhůru a v této poloze necháme obsah vychladnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!