Ovesná kolečka s avokádovou čokoládou (last minute cukroví)

Recepty, Cukroví

Suroviny

Kolečka:
160 g jemných ovesných vloček
80 g zralého banánu
20 g kokosového tuku
šťáva z pomeranče
Čokoláda s avokádem:
60 g zralého avokáda
70 g kvalitní tmavé čokolády (alespoň 70%)
Na dohotovení:
kvalitní tmavá čokoláda na polití
pekanové ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Ovesné vločky promixujte s banánem a kokosovým tukem v mixéru. Vytvarujte pravidelné placičky, silné asi 0,5 cm. Placičky pokládejte na plech vyložený pečicím papírem a pokapejte šťávou z pomeranče. Vložte do trouby předehřáté na 170 ⁰C. Pečte asi 15 – 20 minut. Po upečení by neměla být kolečka tvrdá.

  2. Rozpusťte 70 g čokolády. Avokádo rozmačkejte vidličkou a promíchejte s čokoládou. Nechte vychladnout. Ze ztuhlé hmoty tvarujte kuličky. Ty přitiskněte ke kolečkům.

  3. Rozehřejte zbylou čokoládu a kuličky přelijte. Přitiskněte nahoru kousek ořechu a nechte zatuhnout.

  4. Skladujte v chladu max. týden.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!