Ovarová polévka se strouháním

Recepty, Polévky

Suroviny

Vývar:
vepřové koleno
300 g kořenové zeleniny, tj.
150 g mrkve
100 g petržele
50 g celeru
4 stroužky česneku
4 kuličky nového koření
1 lžička majoránky
1 cibule
špetka pepře
sůl
1,5 l vody
Strouhání:
1 vejce
120 g hrubé mouky

Postup přípravy receptu

  1. Všechny ingredience na vývar dáme do hrnce a vaříme v tlakovém 1,5 hod., v normálním až 3 hod.

  2. Po uvedeném čase přecedíme, zeleninu vidličkou namačkáme a vrátíme do vývaru.

  3. Část masa nakrájíme na malé kousky a dáme také do vývaru.

  4. Z mouky a vejce zpracujeme tuhé těsto, nastrouháme ho na hrubém struhadle, dáme do vývaru a povaříme.

  5. Pokud polévku nechcete mastnou, nechte ji zchladnout a seshora odstraňte ztuhlý tuk.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!