Osvěžující nepečená bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

250 g tvarohu
1 zakysaná smetana
1 smetana ke šlehání
cukr dle chuti
želatinový ztužovač za studena Dr.Oetker
1 vanilkový cukr
piškoty
rybíz borůvky lesní jahody (drobnější ovoce)

Postup přípravy receptu

  1. Smetanu ke šlehání vyšleháme do tuha.

  2. Ztužovač důkladně vymícháme se 100 ml vlažné vody a ihned do něho po částech přidáme ušlehanou šlehačku.

  3. Smícháme tvaroh, zakysnaou smetanu, cukry a přimícháme šlehačku.

  4. Formu vyložíme potravinářskou folií a nalijeme do ní polovinu směsi, poklademe piškoty a ovocem (já jsem použila směs drobnějších lesních a zahradních plodů.

  5. Na ovoce nalijeme druhou půlku tvarohovo-smetanové směsi a opět poklademe vrstvou piškotů.

  6. Přikryjeme folií a necháme ztuhnout v lednici, nejlépe do druhého dne.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!