Osvěžující dortík

Recepty, Dorty

Suroviny

4 vejce
1 hrneček cukru krupice
1 hrnek oleje
1 hrnek minerálky
3,5 hrnku hladké mouky
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
3 plechovky broskví po 450 g
4 balíčky dortového želé
marmeláda
voda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce, cukr, olej, minerálku, mouku, prášek do pečiva a vanilkový cukr zpracujeme ručním šlehačem v těsto. Na vymazaný a moukou vysypaný plech nalijeme těsto a dáme do trouby péct na 200°C zhruba 25 minut.

  2. Mezitím si dáme odkapat broskve a šťávu ponecháme. Z broskví uděláme tyčovým mixérem pyré. Šťávu doředíme do jednoho litru vodou.

  3. V trošce šťávy rozmícháme balíčky dortového želé tak, aby bylo bez hrudek a celé přimícháme ke zbytku šťávy. V hrnci přivedeme k varu, přimícháme broskvové pyré a nalijeme na upečené těsto. Dáme do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!