Osvěžující dort s mirabelkovým přelivem

Recepty, Dorty

Suroviny

130 g hladké mouky
130 g polohrubé mouky
180 g třtinového cukru
1 PL kakaa
1 PL Cara (Caro kávy)
1 lžička jedlé sody
½ hrnku (125 ml) podmáslí
4-5 PL oleje
4 vejce
brusinkový džem
Na krém:
2 vanilkové pudinky
1 banánový pudink
mléko a cukr podle návodu k pudinkům
250 g doma zhotovené lučiny (nebo měkkého tvarohu)
80 g másla
Na přeliv:
300 g zmražených vypeckovaných mirabelek
třtinový cukr, podle kyselosti
1,5 lžičky solamylu, voda
tuk a mouka na formu

Postup přípravy receptu

  1. Celá vejce ušleháme s cukrem. Přidáme olej a podmáslí. Vyšleháme do pěny. Zlehka přisypeme tenkým pramínkem obě mouky, smíchané se sodou, Caro-sypkou kávou a kakaem.

  2. Na krém uvaříme smíchané pudinky. Přidáme změklé máslo a lučinu (nebo měkký tvaroh). Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy. Pečeme rozehřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Vychladlý korpus podélně rozpůlíme. Obě částí korpusu potřeme brusinkovým džemem a pudinkovým krémem. Povrch a boky korpusu potřeme zbylým krémem. Dort dáme na hodinu do chladu. Nakonec dort přelijeme rozmraženými a vypeckovanými mirabelkami, které jsme rozvařili s třtinovým cukrem, trochou vody a solamylem.

  3. Zdobíme podle sebe.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!