Ostružinový čokoládový dort

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g másla
100 g cukru krupičky
60 g mouky
40 g kakaa
1 vanilkový cukr
1/2 prášku do pečiva
70 g čokolády
3 vejce
ostružiny
želatina

Postup přípravy receptu

  1. Zapneme troubu na 160°C, aby se pěkně vyhřála, než připravíme těsto.

  2. Vyšleháme společně cukr, povolené máslo a vajíčka. Poté přidáme kakao, mouku, vanilkový cukr i vanilkový prášek a opět vyšleháme do hladkého, nepříliš tuhého těsta. Nakonec vmícháme nalámané kousky čokolády.

  3. Na dno formy umístíme pečicí papír a přelijeme těsto. Pomocí stěrky těsto porovnáme a navrch nasázíme ostružiny, které jemně vmáčkneme do těsta.

  4. Dáme do trouby na cca 30 minut (160°C).

  5. Těsně než je dort hotový, svaříme zbylé ostružiny (podle libosti, já dávám 3 hrnky, podle toho, kolika úrody je třeba se zbavit) a přecedíme přes husté síto, abychom se zbavili peciček. Nakonec vmícháme želatinu a připravíme marmeládu dle návodu na sáčku. Ještě horké pomalu lijeme na horkou buchtu.

  6. Můžeme podávat dezert se šlehačkou a lístkem máty, ale moji žrouti ji baští nejraději jen tak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!