Ostravská kapustnice

Recepty, Polévky

Suroviny

25 dkg vepřového masa (plecko)
10 dkg sušených hub
25 dkg klobásy
15 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
10 dkg kyselého zelí
4 dkg sádla
1 cibule
4 dkg hladké mouky
mletý pepř
majoránka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme v osolené vodě společně s houbami a klobásou asi 30 minut. Potom přidáme očištěnou nakrájenou kořenovou zeleninu, kyselé zelí a vaříme dále. Když je vše měkké, přidáme cibulovou jíšku (ze sádla, drobně nakrájené cibule a mouky). Zamícháme a vaříme ještě 20 minut.

  2. Nakonec ochutíme pepřem, česnekem, solí a majoránkou. Maso a klobásu vyndáme, nakrájíme a vložíme zpět.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!