Ostrá indická polévka

Recepty, Polévky

Suroviny

1 PL oleje
2 cibule
4 stroužky česneku
2 PL strouhaného zázvoru
1-2 zelené chilli papričky
1 KL mletého kmínu
1 KL mletého koriandru
1/4 KL mleté skořice
1/4 lžičky kurkumy
1 plechovka krájených rajčat
2 plechovky červených fazolí
sůl
bílý jogurt
čerstvý koriandr
pita chleba

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozpálíme ve větším silnostěnném hrnci, přidáme cibuli a za stálého míchání opékáme do změknutí. Přidáme rozmačkaný česnek, strouhaný zázvor, chilli papričky, kmín, koriandr, skořici a kurkumu a opékáme cca 2 minuty.

  2. Potom přidáme rajčata i fazole a dolijeme vodou do podoby husté polévky. Přivedeme k varu, ubereme teplotu a vaříme cca 10 minut, aby obsah zhoustl.

  3. Poté pomačkáme šťouchadlem na brambory, aby se polévka ještě více zahustila a podle chuti dosolíme. Podáváme s jogurtem, koriandrem a pita chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!