Ostrá fazolačka

Recepty, Polévky

Suroviny

3 hrsti bílé fazole
1 cibule
1 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
1 lžička sladké papriky
1/2 lžičky chilli
sůl
klobása nebo suchý salám
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Fazole namočíme přes noc.

  2. Druhý den slijeme vodu, dáme čistou, osolíme a fazole povaříme až jsou měkké.

  3. Na sádle zpěníme nakrájenou cibulku, nasypeme hladkou mouku, papriku a chilli a cibulovou jíšku přidáme za stálého míchání do polívky, která se stále vaří.

  4. Nakrájenou klobásu nebo salám nasucho osmažíme na pánvičce a také přidáme do polévky.

  5. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!