Ossobuco s houbami

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4 menší osoobuco
2 mrkve
menší celer
2 cibule
300 g hlívy ústřičné
sádlo
sůl
mletý pepř
hladká mouka
300 ml bílého vína
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Plátkům masa na několika místech po obvodu prořízneme blánu, aby se později nekroutily. Osolíme je, opepříme, obalíme v hladké mouce a z obou stran opečeme na sádle.

  2. Zeleninu nastrouháme na silnější nudle, přihodíme do hrnce k masu a také osmažíme. Podlijeme vínem, provaříme, aby se odpařil alkohol, kastrol zakryjeme a na mírném plameni necháme pomalu dusit. Pokud je třeba, podlijeme trochou vývaru z hovězích kostí.

  3. Asi po hodině přihodíme pokrájenou hlívu, šťávu ochutnáme a dosolíme, kastrol znovu zakryjeme a dodusíme doměkka. Pak vypneme, maso posypeme krájenou petrželovou natí a pod pokličkou ji necháme rozvonět. Podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!