Osso buco s rajčatovou šťávou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

2 ks osso buco“ - telecí kližka s morkovou kostí
mletý pepř
sůl
hladká mouka
1 velká cibule
50 g másla
2 lžíce olivového oleje
300 ml drcených rajčat
1/4 l bílého vína
1/4 l hovězího vývaru
Na gremolatu:
svazek plocholisté petrželky
kůra z jednoho citronu
2 stroužky česneku

Postup přípravy receptu

  1. Porce masa po obvodu nasekáme, osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

  2. Na oleji maso osmahneme dozlatova z obou stran a přendáme do pekáčku s vyšším okrajem. Na 2 porce jsem použila formu na lasagne.

  3. Do výpeku po mase vložíme máslo. Na kostičky nakrájenou cibulku na něm pozvolna osmahneme do sklovita, šťávu opepříme, podlijeme vínem, necháme odpařit a poté přidáme rajčata a vývar.

  4. Tímto rajčatovým rozvarem zalijeme maso, přiklopíme a při 170 °C pečeme 1,5−2 hodiny.

  5. Petrželku a česnek nasekáme najemno a spolu s citronovou kůrou vložíme k měkkému masu a ještě 5 minut propečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!