Ořechové perníčky s medem z parního hrnce

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 velké vejce nebo 2 malá
50 g másla
1 velká lžíce medu
1/2 sklenky hnědého cukru
1/2 lžičky jedlé sody
1,5 sklenky hladké mouky
1/2 lžičky perníkového koření
1/2 sklenky mletých ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Do malého kastrůlku vyklepneme vejce, přidáme máslo, med a cukr. Kastrůlek postavíme do vodní lázně - tedy vložíme ho do většího kastrolu naplněného vodou a mícháme, až se máslo rozpustí a vše se spojí. Pak přisypeme jedlou sodu, zamícháme a kastrůlek odstavíme z tepla.

  2. Přimícháme mouku, koření a nakonec ořechy. Vzniklé těsto musí být lehce lepivé. Těsto si rozdělíme na stejné kousky a mokrou rukou utvoříme silnější placičky, které naskládáme do nádoby parního hrnce.

  3. Hrnec zaklopíme a zapneme asi na 25 -30 minut.

  4. Hotové perníčky opatrně vyndáme z nádoby a nejlépe na mřížce necháme vychladnout. Perníčky buď jen pocukrujeme nebo polijeme cukrovou polevou nebo čokoládou a dozdobíme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!