Ořecháčky v bílé čokoládě

Recepty, Cukroví

Suroviny

25 dkg hladké mouky
5 dkg moučkového cukru
10 dkg vlašských ořechů
18 dkg másla (může být i Hera)
2 žloutky
bílá čokoládová poleva + zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Uvedené suroviny zpracujeme v těsto, které necháme alespoň hodinu odležet v lednici.

  2. Poté si z těsta udělám 3 válečky, které nakrájím na stejné kousky.

  3. Jednotlivé kousky zpracuji do kuličky.

  4. Pečeme ve vyhřáté troubě, na plechu s pečícím papírem na 180stupních.

  5. Jakmile ořecháčky zezlátnou, vyndáme je z trouby, necháme chvilku vychladnout.

  6. Potom ořecháčky máčíme v bílé čokoládě a zdobíme dle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!