Opilé řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

220 g cukr mletý
220 g másla nebo Hera
120 g polohrubé mouky
1 polevková lžíce kakaa
6 vajec
1/2 prášku do pečiva
Nádivka:
250 g cukr mletý
300g mletých vlašských ořechů
rum
Poleva:
100 g čokolády na vaření
250 g tuku 100% Omega
50 g kakaa

Postup přípravy receptu

  1. Cukr, žloutky, tuk a kakao a vyšlehat do hladké kaše.

  2. Pak vmíchat mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z 6 bílků. Rovnoměrně rozetřít na plech s pečícím papírem a upéct na 170°C.

  3. Vychladlé potřít nádivkou a polít čokoládovou polevou.

  4. Nádivka:

  5. cukr smíchat s mletými ořechy a nalít tolik rumu, aby jsme vymíchali dobře roztíratelnou kaši.

  6. Poleva: Omegu rozpustíme ve vodní lázni přidáme rozlámanou čokoládu, vymícháme do hladka, přidáme kakao a mícháme, až se kakao rozpustí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!