Opilá zelnice

Recepty, Polévky

Suroviny

trochu sádla
velká brambora (nebo víc malých)
asi 1/4 sklenice kysaného zelí
klobása
1 lžíce červené mleté papriky
1 cibule
medvědí česnek (nebo obyčejný)
100 ml kysané smetany
100 ml bílého vína
pažitka
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme nakrájenou cibuli, osmažíme do sklovita, přidáme červenou papriku, překrájené kysané zelí, nakrájené brambory na čtverečky a nakrájenou klobásu na kolečka, necháme chvíli orestovat a pak zalijeme vodou a vaříme.

  2. Uděláme si jíšku ze sádla, hladké mouky a polévku zajíškujeme, osolíme, opepříme, přidáme víno a na úplný závěr dáme zakysanou smetanu a polévku posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!