Opilá maková bábovka

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 hrnky polohrubé mouky
1 hrnek cukru moučka
1 hrnek cukru krupice
1 hrnek makové směsi (viz foto)
1 kypřicí prášek do pečiva
1 vanilinový cukr
4 celá vejce
1 hrnek oleje
1 hrnek mléka
10 dkg rozinek
80 ml Punče
3 čajové lžičky rumového aroma
Na vysypání a vymazání formy:
tuk
mouka

Postup přípravy receptu

  1. Rozinky namočíme do punče a necháme min. hodinu marinovat.

  2. Bábovkovou formu pečlivě vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu si předehřejeme na 150°C.

  3. V míse smícháme přesátou mouku, oba cukry, makovou směs, vanilinový cukr a kypřicí prášek.

  4. Přidáme celá vejce, olej a mléko a vymícháme těsto. Na závěr do těsta zamícháme scezené rozinky a rumové aroma.

  5. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy a pečeme 80 minut při 150°C.

  6. Upečenou bábovku poznáme tak, že do ní píchneme špejlí. Špejle musí být suchá, nesmí se na ní lepit těsto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!