Opekané kuřecí maso s bramborami

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g kuřecího masa bez kostí a kůže
200 g brambor uvařených ve slupce (nejlépe uvařit den předem)
olej
sůl
pepř
mletý kmín nebo drcený kmín
100 g rajčat
1 paprika
petrželka nebo pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie mäso narezané na kocky orestujeme na oleji, jemne osolíme, okoreníme, pridáme rascu podľa chuti a na kolieska narezané vychladnuté zemiaky.

  2. Zmes opekáme na panvici približne 5 minút.

  3. Pripravíme si zapekaciu misku, do ktorej kvapneme trocha oleja.

  4. Potom preložíme zemiakovú zmes z panvice do zapekacej misy, pridáme na kocky narezané paradajky a papriku a pokvapkáme trochou oleja.

  5. Nechame zapekať v rozohriatej rúre. Počas zapekania občas zmes premiešame. Zapekáme na cca 200°C po dobu tak dlhú, kým zemiaky nie su opečené dostatočné.

  6. Pred podávaním posypeme pažitkou alebo petržlenom, podľa toho kto má čo doma.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!