Opečený česnekový vepřový plátek

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 plátky vepřového masa (krkovička, kotletka)
1 palička česneku
sůl
pepř
hořčice
olej
1 hrst mražené zeleniny
plátek másla
2 polévkové lžíce hladké mouky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem. Takto připravené maso dáme na noc do lednice.

  2. Na pánvi rozehřejeme olej, maso na něm opečeme doměkka z obou stran.

  3. Na menší pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a vaříme ji, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Zeleninu osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.

  4. Mouku orestujeme spolu se zeleninou, podlijeme trochou vody, vaříme min. 10 minut, hustotu omáčky zredukujeme do požadované hustoty, podle chuti dosolíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!