Opečený česnekový vepřový plátek
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 plátky vepřového masa (krkovička, kotletka)
- 1 palička česneku
- sůl
- pepř
- hořčice
- olej
- 1 hrst mražené zeleniny
- plátek másla
- 2 polévkové lžíce hladké mouky
Postup Opečený česnekový vepřový plátek
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřového masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme prolisovaným česnekem, hořčicí a olejem. Takto připravené maso dáme na noc do lednice.
Na pánvi rozehřejeme olej, maso na něm opečeme doměkka z obou stran.
Na menší pánvičce rozpustíme máslo, přidáme zeleninu a vaříme ji, dokud se neodpaří veškerá tekutina. Zeleninu osolíme, opepříme a zaprášíme moukou.
Mouku orestujeme spolu se zeleninou, podlijeme trochou vody, vaříme min. 10 minut, hustotu omáčky zredukujeme do požadované hustoty, podle chuti dosolíme.