Omeleta s barevnou zeleninou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

Omeleta:
vejce
mléko
hladká mouka
špetka soli
lžička oleje na smažení
Náplň:
mrkev
celer
cibule
cherry rajčata
petrželka
sůl
muškátový oříšek
provensálské koření
Lučina
lžička oleje

Postup přípravy receptu

  1. Omeleta: Smícháme vejce, mléko (já jsem dala acidofilní) a hladkou mouku do řidší konzistence, přidáme špetku soli a smažíme na pánvi z obou stran.

  2. Nahrubo nastrouháme mrkev a celer, cibuli nakrájíme na jemno. Na lžičce oleje osmažíme cibulku, přidáme mrkev a celer, lehce podlijeme vodou a dusíme 10 minut.

  3. Osolíme, ochutíme strouhaným muškátovým oříškem a provensálským kořením, přidáme petrželku, těsně před koncem dáme cherry rajčata a na úplný závěr necháme ve směsi roztopit lučinu. Směsí naplníme omelety.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!