Omeleta plněná špenátem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

Omeleta:
4O dkg polohrubé mouky
3 dl mléka
3 dl vody
4 vejce
sůl
tuk (na smažení)
eidam (strouhaný, na posypání)
Špenátová náplň:
50 dkg mraženého špenátu
5 dkg slaniny
1 cibule
2 žloutky
0,5 dl mléka (nebo smetany)
5 stroužků česneku
sůl
trochu hladké mouky (na zahuštění)

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme.

  2. Přidáme jemně nakrájenou cibuli a osmažíme.

  3. Pak přidáme špenát, přiklopíme pokličkou.

  4. Když se špenát rozpustí, přidáme utřený česnek, žloutky, sůl, mléko a zahustíme moukou.

  5. Do mísy nasypeme mouku, přidáme žloutky, sůl, mléko, vodu a dobře promícháme. Necháme odstát asi 20 minut.

  6. Ze sněhu ušleháme tuhý sníh a lehce vmícháme do odleželého těsta.

  7. Usmažíme na tuku omelety, které potřeme špenátovou náplní, posypeme sýrem. Můžeme dát na chvíli i do trouby, pokud chceme mít sýr roztavený.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!