Omáčka z pečených rajčat, fazolí a kuřecího masa

Recepty, Omáčky

Suroviny

2 kuřecí řízky (prsní nebo stehenní)
1 sklenka rajčat (pečených, viz. poznámka)
1 rajčatový protlak (malý)
1 plechovka fazolí ve slaném nálevu
špetka cukru
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na malé kostičky, vložíme na rozpálený olej, osolíme a restujeme. K masu přidáme pečená rajčata, protlak, špetku cukru, podlijeme vodou a dusíme zhruba 15 minut.

  2. Poté přidáme slité fazole, prohřejeme, dochutíme solí a cukrem. V případě, že někdo nemá pečená rajčata, lze postupovat následovně.

  3. Připravíme si 1 plechovku loupaných rajčat nebo čerstvá rajčata zbavená slupek, pokrájíme, stačí na větší kusy a dáme na pánev, s trochou olivového oleje. Zasypeme hojně bylinkami (rozmarýn, tymián, bazalka), posekaným česnekem, zakápneme octem balsamiko, jemně osolíme a přidáme nejlépe třtinový cukr. Pak necháme zvolna probublávat alespoň půl hodiny.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!