Omáčka z hovězího masa se zeleninou

Recepty, Omáčky

Suroviny

hovězí maso na guláš
1 větší cibule
2 střední mrkve
2 hrsti mražené zeleniny na svíčkovou
bílá část pórku
hrst jarní cibulky
zeleninový bujón
libeček
2 lžíce hořčice
1 sýrová omáčka od Vitany
2 lžíce hladké mouky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Do tlakového hrnce nalijeme trochu oleje a přidáme cibuli nakrájenou na jemno a maso. Krátce restujeme.

  2. Poté přidáme mrkev nakrájenou na kolečka, mraženou zeleninu, pórek a jarní cibulku nakrájenou na kolečka, libeček, hořčici a bujón.

  3. Promícháme a zalijeme vodou, ale jen těsně nad maso.

  4. Uzavřeme tlakový hrnec a vaříme 15 minut od zasyčení. Vypneme a necháme 10 minut dojít. Tlakový hrnec otevřeme.

  5. Zvlášť si dáme do sklenice 3 dcl vody. Vsypeme do ní sýrovou směs a 1-2 lžíce hladké mouky. Promícháme a vlijeme přes sítko do omáčky. Promícháme a necháme ještě na mírném ohni 10 minut provařit.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!