Omáčka Velouté s přidáním řapíkatého celeru, houbami a kyselých okurek

Recepty, Omáčky

Suroviny

500 ml poctivého masového vývaru (dle druhu masa-hovězí, vepřový,kuřecí, slepičí a další použila jsem hovězí s kostí na polévku)
1 velká cibule
50 g másla
2 vrchovaté lžíce hladké mouky
1 smetana (12%, nebo 31% a 33%)-200 ml
špetka drceného zeleného pepře
PŘÍDAVEK:
2 řapíky celeru
hrst čerstvých hub (nebo zamražených hub)
2 větší sladkokyselé okurky
něco láku z okurek, podle chuti
Může se také použít hrubozrnná hořčice nebo česnek-nedávala jsem.

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si uděláme základ na Velouté omáčku, v kastrolku rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli nadrobno, necháme jí osmahnout, přidáme mouku a uděláme tak cibulovou jíšku do světlehněda a zalijeme poctivým vývarem, který si sami vytvoříme z kousku nějakého masa(žádné kostky, masoxy ap.)hodně promícháme do hladka a necháme dusit.

  2. Zatím si pokrájíme celer, houby a okurky na menší kousky a přidáme je do omáčky, dál osolíme opepříme, pak ochutnáme a podle naší chuti si přilijeme sladkokyselou vodu z okurek a necháme dusit.

  3. Když je všechno měkké přilijeme smetanu, můžeme přidat nakrájené vařené maso z vývaru a ještě chvíli povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!