Olomoucké bramboráčky

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

4 větší brambory
1 menší celer
4-5 lžic hladké mouky
1 vejce
1 balíček tvarůžků
5 stroužků česneku
majoránka
drcený kmín
pepř
sůl",

Postup přípravy receptu

  1. Brambory, celer a česnek nastrouháme na drobném dílu struhadla a pak přidáme vejce, pepř, majoránka, kmín, mouka, sůl, rozmícháme na těsto. Z těsta uděláme placičky na plech s papírem, nebo ho potřeme olejem.

  2. Tvarůžky si prořízneme na půl, aby vznikly z jednoho 2 kolečka a ty položíme na každou placičku a na ně dáme zase vrstvu těsta.

  3. Dáme zapéct do trouby na 200° asi na necelou 1/2 hodinu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!