Oližprst II.

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na těsto:
5 žloutků
10 dkg mlety cukr
5 lžic vody (toto utřít)
10 dkg polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce kakaa
sníh (z 5 bílků)
NÁDIVKA:
1/2 l mléka
4 lžíce hladké mouky
5 žloutků
(toto uvaříme na kaši, necháme vychladit, pak spojíme s máslovým krémem)
MÁSLOVÝ KRÉM:
1 máslo
10 dkg mletého cukru
1 vanilkový cukr
A na závěr:
5 bílku,
20 dkg cukr krupice (ušlehat ve vodní lázni pak toto naneseme na skoro již hotový moučník)
Posyp nahoru:
granko (čokoláda strouhana nebo dle fantazie)

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme si do pěny nejprve žloutky s cukrem přidáme mouku, prášek do peč., kakao a nakonec sníh, dáme péci.

  2. Než se těsto upeče, tak si umícháme krém s másla a již vychladnuté nádivky.

  3. Tu pak naneseme na vychladlé těsto a na něj ušlehaný sníh a dáme do lednice ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy