Oližprst II.
Recepty, MoučníkySuroviny
- Na těsto:
- 5 žloutků
- 10 dkg mlety cukr
- 5 lžic vody (toto utřít)
- 10 dkg polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- sníh (z 5 bílků)
- NÁDIVKA:
- 1/2 l mléka
- 4 lžíce hladké mouky
- 5 žloutků
- (toto uvaříme na kaši, necháme vychladit, pak spojíme s máslovým krémem)
- MÁSLOVÝ KRÉM:
- 1 máslo
- 10 dkg mletého cukru
- 1 vanilkový cukr
- A na závěr:
- 5 bílku,
- 20 dkg cukr krupice (ušlehat ve vodní lázni pak toto naneseme na skoro již hotový moučník)
- Posyp nahoru:
- granko (čokoláda strouhana nebo dle fantazie)
Postup Oližprst II.
Postup přípravy receptu
-
Utřeme si do pěny nejprve žloutky s cukrem přidáme mouku, prášek do peč., kakao a nakonec sníh, dáme péci.
Než se těsto upeče, tak si umícháme krém s másla a již vychladnuté nádivky.
Tu pak naneseme na vychladlé těsto a na něj ušlehaný sníh a dáme do lednice ztuhnout.